top of page
  • eproje

Ulusal Ajans'tan Eurodesk Türkiye Temas Noktalığı Çağrısı

Güncelleme tarihi: 6 Eyl 2021

Ulusal Ajans'ın web sitesinde Eurodesk Türkiye Gençlik Bilgilendirme Ağı kapsamında Eurodesk Türkiye Temas Noktası olmak isteyen kurum ve kuruluşlara yönelik Teklif Çağrısı ve Sıkça Sorulan Sorular yayınlanmıştır.

Gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmelerini; hizmet, imkân ve fırsatlardan yararlanmalarını, sorunlarını çözmelerini, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde etkin roller almalarını hedefleyen “Gençlik Bilgilendirmesi”, ülkemizde “Avrupa Gençlik Bilgilendirmesi Şartı” kapsamında yürütülmektedir. Buna göre, herhangi bir gencin ihtiyaç duyduğu bilgiye tarafsız, anlaşılır, güncel, güvenilir ve ücretsiz bir şekilde ulaşabilmesi demokrasi, insan hakları ile temel hak ve özgürlüklere saygı çerçevesinde ele alınmaktadır. Ülkemizde “Gençlik Bilgilendirmesi” konusunda pek çok kurum ve kuruluş dolaylı olarak hizmet vermekte ise de, tek görevi gençleri yararlanabilecekleri imkân ve fırsatlardan haberdar etmek, onlardan gelen sorulara cevap verme hizmeti sunmak olan Eurodesk Türkiye Birimi, 2008 yılından beri AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) bünyesinde görevini sürdürmektedir. Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Paylaşım Ağı’dır.


Eurodesk aşağıda belirtilen hizmetleri sunmaktadır:


- Ücretsiz soru cevaplama hizmeti (e-posta, faks, telefon ve yüz yüze)

- Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri,

- Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması,

- Eğitimler, konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi,

- Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması,

- Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması.

Ulusal Ajans tarafından 2010 yılı başından itibaren Eurodesk Temas Noktası olarak seçilen kurum ve kuruluşlarla Eurodesk Türkiye Ağı oluşturulmuştur. Var olan temas noktası kuruluş sayısının artırılması amacıyla yeni bir teklif çağrısı açılmasına karar verilmiştir

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page